Страна на катедрите по геодезија

проф. д-р Златко Србиноски

Е-пошта Печати PDF
There are no translations available.

Вонреден професор, д-р  Раководител на катедрата


тел: 3116-066 лок. 123

slikazlatkosrbinoski3


факс: 3117-367


e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите Оваа адреса на е-пошта е зашититена од спем-ботови, потребно е да го вклучите Javascript-от за да ја погледнете
 

Катедра за виша геодезија


Градежен факултет


бул. Партизански одреди бб, П.Фах. 560


1000 Скопје


Македонија

Предавања и вежби по предметите:

 • Елипсоидна геодезија
 • Општа картографија
 • Математичка картографија
 • Физичка геодезија
 • Глобални позициски системи
 • ...

Научно-истражувачки проекти:

 • BALGEOS (BALkan GEodetic Observing System)
 • ...

Публикации:

Книги

 • "Елипсоидна геодезија", Златко Србиноски, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, 2004
 • "Физичка геодезија", Златко Србиноски, Универзитет "Св. Кирил и Методиј", Скопје, 2008
 • ......

Научни трудови во списанија

 • ...

Научни трудови на симпозиуми, конференции

 • ...

Менторство на дипломски работи:

 • ...

Менторство на магистерски тези:

 • ...

Менторство на докторски тези: